Problems can become opportunities when the right people come together

Små saker gör stor skillnad i dessa dagar. På tv visar dem konstant bilder på folk som ber om hjälp utanför sina total förstörda hus och shelters där folk har behövt flytta in. Men ibland får man också se borgmästaren i Jersey själv överlämna mjölk och blöjor till en mamma med ett litet barn eller några unga i LES (Lowe East Side) som hoppar av glädje efter att ha fått igång en generator för att få el.

Jag satt på Dunkin Donuts häromdagen innan jobbet och hela stället var fullt av folk som satt tillsammans och drack kaffe. Gamla som unga. Jag försökte se vad alla de här människorna hade gemensamt. De var så olika. Och där i mitten av bordet fanns svaret på min fråga; en förlängningssladd.

Någon hade tagit med sig en förlängningssladd och där satt allihopa runt bordet och laddade sina telefoner. Det var fint att se dem här människorna hjälpa varandra, vare sig dem var från Upper East Side eller The Projects så hade dem alla samma problem. Ingen hade el. Men tillsammans löste dem det.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s