More Derek Lam and unexpected work opportunities

Igår på jobbet satt jag som vanligt i mitt lilla hör och läste, som jag gör när vi inte har kunder att prova skor för. Ibland har jag två timmar utan något att göra så jag läser, pluggar på nya menyn från Lucys och …äter. Det finns så mycket mat, kakor, sallader, wraps, jättestora frukt och bär fat och annat gott. Och världens snällaste butler som också blivit anställd för market week. Iallafall, vid sex tiden kom en kund in, var inte intresserad av märket och gick ut. Jag satte mig och började läsa och som sagt tar det lite tid ibland emellan kunderna.

Plötsligt dyker en av ägarna upp till detta jätteföretaget och frågar efter kvinnorna jag jobbar med. Vi kunde inte hitta dem någonstans och insåg att dem måste gått hem, utan att säga till mig haha. Klockan var väl halv sju på kvällen. Ägaren hade med sig tre klienter från China och letade desperat efter någon som kunde presentera och förklara Derek Lam kollektionen. Utan att tveka sa jag direkt att jag kunde göra det och han lät mig!

I och med att jag varit med så många gånger nu när tjejerna förklarat skorna och jag provat dem så har jag memoriserat allt, allt från var skorna är tillverkade, vad dem är gjorda av, priset och vilka färger skon kommer i. Samtidigt som jag gjorde det förklarade jag de bäst säljande sorterna och provade allt de var intresserade av.

Ägaren var väldigt imponerad! Och jag var så jäkla glad, tänkte på de stackars tjejerna som går på fashionskolor i flera år för att få en liten chans att göra det som jag precis gjort. Och den Tina som för två år sen aldrig skulle vågat ta på sig en utmaning som denna men sen blivit besviken för att ingen frågat mig. Dagen efter kom ägaren, Danny in för att berättade för sina kollegor hur bra det gick för mig.

New York har lärt mig att ta för mig, min viktigaste lärdom än så länge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s