Juice cleanse

Dagen efter Cinco de Mayo firandet bestämde jag mig att gå på en tre dagars juice cleanse. (Det rekommenderas att bara äta rå mat som frukt grönsaker och nötter dagen innan) så gör inte som jag och drick alkohol och ät pommes natten innan haha. Jag förväntade mig att jag skulle vara svin hungrig av att bara dricka grönsaksjuicer i tre dagar men i och med att man dricker sex flaskor om dagen så blir man inte så hungrig. Man bara saknar att tugga, och att äta mat med konsistens och sälta. På kvällarna var det värst, då ville jag verkligen bara beställa hem massa thai mat, men jag höll mig! Sista dagen hade jag ett åtta timmars jobb på kvällen och kände mig svag och yr redan innan jag började jobba. Jag gick till Liquiteria (juice stället där jag köpte min cleanse) och frågade om råd. De sa till att den cleansen jag gått på innehöll alldeles för få kalorier och att det var därför jag var svag. Jag försökte ju aldrig gå ner i vikt utan snarare bara rena kroppen på gifter. De gav mig kokosnötvatten och juicer med mer fruktsocker och kalorier och det hjälpte. Nästa dag fick jag äta mat igen! Jag rekommendera verkligen en juice cleanse som en kickstart på att komma i form eller rensa ur kroppen. Det är inte lätt men det är värt det.

Läs noga om det innan du börjar, jag menar inte att du kan dricka vilken juice som helst i tre dagar. Det måste vara en färsk kallpressad grönsaksjuice utan tillsatser och helt ekologisk. Nästa gång ska jag nog köpa en riktigt bra juicer och göra juicen själv så det blir billigare. Jag betalade drygt 1000kr för tre dagar. Men så värt det!

The day after celebrating Cinco de Mayo I decided to go on a juice cleanse. (It is recommended to only eat raw foods such as fruit, veggies and nuts a few days ahead of time to prep your body so don’t do a Tina and drink alcohol and eat fried food the night before!) I expected to be starving from only drinking juice for three full days but since you get six bottles a day it wasn’t too bad. You just start to miss the feeling of chewing and more savory foods. At night it was the worst, I just wanted to order thai food so bad but I stayed sane! On my last day I had to work for eight hours straight but I already felt dizzy and weak, so when I showed up at Liquiteria (the place I buy my juices from) I told them how I felt. They said I do not get enough calories in the juice cleanse I was doing and I needed more. I never tried to lose weight from this cleanse just detox my body so they gave me coconut water and more caloric juices and I felt better. The day after I could eat food again! 

Do your research before going on a cleanse. You can’t drink any juice you want, it has to be organic, cold pressed un pasteurized juice made fresh daily. Next time I do it I think I will buy a good quality juicer and make my own, it will probably be cheaper and fresher that way. I paid about  $150 for three days. But it was so worth it! 

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s