I’ll be home for Christmas, you can count on me.

Hade världens mysigaste jul hemma i Malmö, precis så som jag ville att julen skulle vara-fast jäkligt stressigt haha. Problemet är att det slutar med att man i princip firar jul fyra gånger för vissa kommer inte vara där på julafton. Så vi firade en jul med chilenskt tema och mat som var jättetrevligt med typ 10 gäster, en jul i Karlskrona med middag med släkten och sen riktiga julafton där det bara var jag, min lillasyster, mammut, papi och min farfar Tata Carlos. Vi åt julfrukost (typ vid ett på dagen haha), kollade på kalle anka, åt Ris A La Malta, öppnade paket och kollade på svensson svensson, precis som det ska vara! Kändes som om jag hade varit hemma över jul varje år och inte för två år sen, så väl kommer man ihåg traditionen.

Mellan alla julfiranden fick jag mammut besatt of Breaking Bad på Netflix, åt lunch med min bror, fikade och hängde med min syster, åt middag hos papi, och hann med två utekvällar med vänner där vi besökte bla. Koi, Etage (hehe), Belle Epoque, Jetzt och Moriskan. Vilket fint “jullov” jag har haft!

I hade the best christmas at home in Malmo, just the way I wanted it to be, but more stressful than I expected haha. The problem is that you have to celebrate christmas like four times because different people won’t be around for december 24th when we celebrate christmas at home. So we had one christmas with a chilean theme and about ten guests, one christmas with my relatives in Karlskrona and then finally the real christmas eve with only my sister, dad, mom and granddad. We had christmas breakfast (at like 1pm because of me and my sister haha) watched Donald Duck (swedish tradition, we watch the same bits of disney movies every single year!), ate Ris A La Malta (doesn’t sound very swedish but is a specific kind of porridge with heavy cream and a berry sauce), opened our presents and watched Svensson, Svensson (another super swedish funny comedy that airs on christmas eve every year). Everything we did we have been doing every year as long I can remember on christmas eve and I am not the biggest tradition freak but this I love, especially when you live in a different country.

Between all the christmas celebrations I got my mom hooked on Breaking Bad on Netflix, had lunch with my brother, had tea and hung out with my sister, had dinner at my dads place. and two nights out with my friends where we visited Koi, Etage (haha), Belle Epoque, Jetzt and Moriskan. What a great “christmas break”I had!

IMG_8009 IMG_8010 IMG_8013 IMG_7999 IMG_8001 IMG_8014 IMG_8015 IMG_8016 IMG_8017 IMG_8018 IMG_8019 IMG_8021 IMG_8004 IMG_8005 IMG_8007 IMG_8024 IMG_8026 IMG_8028

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s