Do what’s right for you 

For a long time I listened too much to other people’s opinions on how to live my life. It could be anything from what clothes to wear, what music to listen to and what time I should go to bed and get up.

As I got older and more confident I realized that the “advice” people were giving me were really their personal opinions. They were trying to put me on to what worked for them. Which doesn’t have to come from a bad place or a place of wanting to change me. But still. We are all different.

 I know for a fact that I am an night owl. Trust me, a big part of my life I was up at 6.30am to be on ballet class at 8am and it never got easier. No matter if I went to bed a decent time I was still exhausted and couldn’t function to my highest potential mentally or physically until after 10am. 

But after 9PM, then I’m on a roll! I can get so many things done, I multitask better, my energy is more focused and physically I’m stronger and more energized. This goes on until I get tired anytime between 2am and 4am. 

Granted, a 9-5 is nothing for me. And that’s okay! That’s not what I’m cut out to do either way. I get SO MUCH DONE at night, without distractions from my phone and social media. It really is the best time for me to be productive. Of course, when I have an early call time for a photo shoot or film shoot, I got to bed earlier. But you better believe that when I don’t have anything early the next day I stay up as long as I get things done. 

What I’m trying to say is, you don’t have to listen to what people tell you to do. Figure yourself out, try different things and do what’s right for you. This goes for all aspects in life. 

I flera år lyssnade jag alltför mycket på andra människor hur jag skulle leva mitt liv. Det kunde vara allt från hur jag skulle klä mig, vilken musik jag skulle lyssna på och vilken tid jag skulle gå upp och gå och lägga mig. 

När jag blev äldre och hade ökat självförtroende började jag förstå att de här “tipsen” var faktiskt andras åsikter. De försökte få mig att göra det som fungerade för dem. Det behövde inte behöva vara på ett negativt sätt eller kritiskt mot mina val men ändå. Alla är olika. 

Till exempel, jag vet nu att jag är en nattuggla. Tro mig, i flera år var jag tvungen att gå och upp halv sju på morgonen för att vara redo för balett lektion kl åtta. Och det blev aldrig lättare! Det spelade ingen roll när jag gick och la mig jag kunde inte mentalt och fysiskt prestera mitt bästa förrän efter tio på morgonen. 

Men efter nio på kvällen, då jävlar är jag på G! Jag får så mycket mer gjort, jag kan göra flera saker samtidigt och min energi är mer fokuserad. Denna energi spurten håller i sig till mellan två och fyra på morgonen. 

Obviously, ett 9-5 jobb är inget för mig. (Det finns många olika anledningar till detta dock) Och det är okej! Jag är inte menad för ett 9-5 ändå. Jag får SÅ MYCKET gjort på kvällen, utan distraktioner från min telefon eller social media. Det är verkligen den tiden jag är mest produktiv. Såklart, har jag en tidig calltime för en plåtning eller filminspelning lägger jag mig i tid för att kunna gå upp i tid. Men så fort jag inte har tidiga morgnar längre är det tillbaka till uggle tider. 

Vad jag försöker säga är, du behöver inte lyssna på folks åsikter om hur du ska leva. Prova olika sätt tills du hittar det som är rätt för dig. Detta gäller i alla delar av livet. Det finns en anledning till att vi säger MITT liv. 

   
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s