Go your own way, all the way

Have you ever felt that you’re supposed to act a certain way because of other people’s perception of you? I think this is normal in our society especially when we are younger. We also have a natural desire to fit in and belong. But have you ever felt that you are supposed to be more specific or clear with “who you are” so people can more easily understand you? This is where it gets tricky. I used to feel that I had to “make up my mind” about who I was so I could easier explain myself to others.

Human beings are so much more complex than that. So what if people don’t understand you? That’s not your problem and it’s not your responsibility to explain. You can be anything you want, you can be all of it. I am Swedish and Chilean, Caucasian and Latina. I listen to hiphop but I’m a trained ballet dancer. I’m naturally shy but I can be very outgoing. I’m very laid back but can be intense. I’m funny and serious. I’m a clean eater who loves chocolate. I like to stay home but I like partying. I’m patient but I can be incredibly impatient.

That’s me and I embrace every part of myself. I am not a person who’s easy to understand. I don’t think anyone is. Deal with it.

Har du någonsin känt att du borde vara något specifikt eller agera på ett visst sätt så folk förstår dig? Jag tror detta är normalt i samhället, speciellt när vi är yngre. Vi har också en naturlig vilja att passa in och höra till. Men har du någonsin känt att du borde göra dig själv en enklare person så att fler kan förstå dig? Här blir det klurigt. Jag brukade känna att jag måste vara specifik i vad jag gillar och hur jag är för att göra det lättare för andra att förstå.

Men människor är så mycket mer komplicerade än det. Vem bryr sig om inte folk förstår dig? Det är inte ditt problem eller ditt ansvar att förklara dig själv. Du kan vara vad du vill, och allt du vill. Jag är svensk och chilenare, vit och latina. Jag lyssnar på hiphop men jag är en balettdansare. Jag är blyg men jag kan vara väldigt utåtriktad. Jag är rätt lugn men kan vara dramatisk. Jag är rolig men seriös. Jag äter nyttigt men älskar choklad. Jag tycker om att vara hemma men också att festa. Jag är tålmodig men kan var extremt otålig.

Detta är jag och jag välkomnar alla delar av mig själv. Jag är inte en person som är lätt att förstå sig på. Jag tror inte någon är det egentligen. Jag är en människa och därför är jag komplicerad. Deal with it.

TinaLundahl_13.11.22-0028

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s